mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Algemeen

MDO Utilities kan modulaire systeemwanden aanleveren én installeren. Deze scheidingswanden zijn geschikt zijn voor de bouw, vastgoed, retail en algemene renovatiewerken. Wij passen deze onder meer toe bij de installatie van een bureelcabine, cafetaria of serverruimte in een magazijn, maar de systeemwanden kunnen bv. ook ingezet worden als scheidingwand om bepaalde zones af te bakenen.

De wanden bestaan uit een honingraatstructuur, gemoduleerd in verticale driehoekige kanaalvormen én aan weerskanten verlijmd met een topbeplating van gips, fermacell of MDF.

Zo ontstaat er een zeer sterke sandwichplaat met de benodigde stijfheid, stabiliteit en uitstekende brand- en geluidsisolerende eigenschappen.

De panelen kunnen zeer snel en eenvoudig gemonteerd worden door onze techniekers, aangezien de scheidingswanden zonder schroeven in elkaar gezet worden. Voor de boven- en onderzijde gebruiken we standaardprofielen, die eveneens eenvoudig te monteren en demonteren zijn.

BIA Wanden 3

Bureelcabine

Bij de opbouw van een bureelcabine in uw magazijn kunnen wij u een modulaire totaaloplossing aanbieden. MDO Utilities voorziet niet enkel de systeemwanden, maar staat ook in voor de afwerking én nutsvoorzieningen.

De standaardpanelen hebben een dimensie van 3.000 mm op 600 mm en een overmeten dikte van 100 mm. Door middel van paspanelen kunnen we op elke vrije vierkante meter aan de slag.

Voor de afwerking zijn er verschillende accessoires en mogelijkheden, zowel standaard als specifiek naar uw behoefte en/of wens:

 • Ramen en deuren
 • Vloer
 • Vals plafond
 • Nutsvoorzieningen (elektriciteit, airco, sanitair)
  20200529 110929

  Systeemwanden

  Er zijn diverse maatdiktes van de wanden leverbaar. We werken met drie kerndiktes van 40, 50 en 80 mm, waarop we vervolgens MDF of GIPS bevestigen. De scheidingswanden krijgen dan een totale diktemaat van 60, 65, 70, 75, 100 of 105 mm.

  Ramen en deuren worden door een hang- en kliksysteem gemonteerd.

  MDF

  De systeemwanden met een topbeplating met MDF hebben we in een uitvoering van mess/groef en rechte kant.

  De wanden kunnen onbehandeld of met een grondeerfolie worden aangeleverd.

  We hebben eveneens een lichte en verplaatsbare variant met een topbeplating van 4mm MDF (onbehandeld of plak-en schilderklaar). Dit wordt bv. vaak gebruikt in de standenbouw.

  BIA wanden1

  Gips

  De systeemwanden met een topbeplating met gips bieden we aan in een uitvoering van afgeschuinde kant en vellingkant.

  Technische eigenschappen met standaard gipsbeplating

  • brandvertraging: ≥ 20 minuten
  • geluideisen: ≥ 31 decibel
  Bia wanden 4

  Brand- en geluidsisolerende beplating

  Wij voorzien eveneens systeemwanden met extra brand- en geluidsisolatie. Deze wanden hebben we in een uitvoering van rechte kant en afgeschuinde kant.

  Dit type beplating wordt vaak toegepast als op plekken waar er veel lawaai is of waar er een groter brandgevaar schuilt.

  Technische eigenschappen

  • brandvertraging: ≥ 30 minuten
  • geluideisen: ≥ 32 decibel
  Bia wanden 5

  RAMEN & DEUREN

  Onze raam- en deurkozijnen zijn compleet afgewerkte prefab elementen, die eenvoudig in te bouwen zijn en voor een mooie afwerking zorgen. Wij bieden een ruime keuze van kleuren, maten en glasmogelijkheden aan.

  Het raamkozijn bestaat uit dubbel glas. Deze zijn geschikt voor een wanddikte van 100 mm. De deurkozijnen worden compleet aangeleverd, inclusief boringen voor scharnieren en sloten. Uiteraard kunnen ook bijpassende deuren worden meegeleverd, die zonder enige bewerkingen kunnen worden geplaatst.

  Het afdekprofiel is volledig aluminium. De hoeken zijn in verstek gezaagd en verbonden via hoekverbinders. De bevestiging van het afdekprofiel gebeurt door middel van speciale bevestigingsclips die in de rand van het aluminium kozijn worden bevestigd.

  Het is eveneens mogelijk om horizontale jaloezieën in het dubbelglas raamkozijn in te laten bouwen.

  20200529 111605

  Voordelen

  • Prefab
  • Snelle levering in diverse maten
  • Snelle montage
  • Weinig kans op beschadiging
  • Stelmarge bij plaatsing
  • Alle RAL-kleuren mogelijk in poedercoating
  • Direct een afgewerkt resultaat
  • Herbruikbaar

  Technische eigenschappen

  • Glas: dubbel glas, per zijde 4 tot 7 mm
  • Wanddikte: 100mm
  • Dagmaatsparing: variabele maatvoering
  • Kleur: standaard RAL 9010 (overige RAL-kleuren op aanvraag)
  • Maten afdeklijst: 6 mm hoog; 40mm breed
  • Jaloezieën: horizontaal, standaard 25 mm breed
  20200529 113233 20200529 111501

  VLOER

  Wij bieden een breed gamma sterke en duurzame vloeren aan, die snel en eenvoudig te plaatsen zijn. De vloer bestaat uit een kliksysteem met een stabiliteits-laag, een stijlvolle toplaag (hout en tegel dessin) én een hoogwaardige slijtlaag. Het is 100% waterproof, krasbestendig, extreem stabiel; het krimpt niet, zet niet uit en moet niet acclimatiseren. De vloer heeft een totale dikte van 5 mm.

  Het kan op elke ondergrond geplaatst worden en is geschikt voor vloerverwarming en -koeling. De sterke vinyl en beschermende slijtlaag zorgen ervoor dat de vloer er steeds goed blijft uitzien.

  Door kurk te gebruiken als onderlaag zorgen we voor een goede geluidsisolatie, waardoor lawaai en trillingen in grote mate beperkt worden. Imperfecties in de ondervloer worden zo ook weggewerkt.

  VALS PLAFOND

  Wij voorzien een opgehangen vals plafond met zichtbare T-profielen en geperste, zachte mineraaltegels (600 x 600 x 20 mm).

  Panelen met een zeer hoge impactbestendigheid:

  • Hoge geluidsabsorptie (akoestisch comfort)
  • Stootbestendig & afwasbaar
  • Verluchtingstegels
  • Mat witte kleur
  20200403 145306 20200403 145251

  NUTSVOORZIENINGEN

  Alle nodige nutsvoorzieningen worden eveneens door ons voorzien, zowel het materiaal als de installatie met keuring en plan. De elektriciteit, het netwerk en de verlichting worden aangesloten op een verdeelkast.

  Er wordt eveneens rekening gehouden met een goede klimatisatie en verluchting aan de hand van een Bulex Vivair mono- of multisplit systeem.

  Deze lucht / lucht warmtepomp zorgt voor een maximale energie-efficiëntie, is milieuvriendelijk (het koelmiddel R32 tast de ozonlaag niet aan en de CO2 uitstoot wordt tot het minimum beperkt) en is uiterst betrouwbaar voor een lange levensduur.

  Platform

  Via onze zusterfirma MDO Technics kunnen wij een platform op maat in uw magazijn installeren. Hierop kunt u bv. een bureelcabine plaatsen.

  Een platform bestaat uit een zelfdragende, lichtgewicht staalconstructie met daarover een vloerafwerking met verschillende soorten spaanplaat en/of metaalroosters waarvan er verschillende afwerkingen mogelijk zijn.

  De vloer wordt voorzien van trappen en palletverwerkingssystemen voor de toegankelijkheid en een borstwering met schoprand aan de open zijde van de vloer.

  Platform Platformen