Adobe Stock 188442444
 
mdo-logo-mask
mdo-logo-mask
 
Gas

Gas

Een verwarming op gas (aardgas, butaan of propaan) biedt heel wat voordelen ten opzichte van stookolie of elektriciteit. Het is beter voor het milieuvriendelijk, relatief goedkoop en eenvoudig te onderhouden.

Het hoogste rendement krijg je met een condenserende gaswandketel. Deze condensatieketel recupereert warmte van zijn eigen rookgassen. Sinds 2015 mogen enkel nog condenserende gasketels geplaatst worden. Gewone gas hoogrendementsketels voldoen niet meer volgens de laatste wetgeving.

Als je een energiezuinige verwarmingsinstallatie op gas laat installeren, kom je in aanmerking voor een heleboel premies van de overheid. Op de infosite van de Vlaamse Overheid vind je meer informatie over deze premies.

MDO Utilities staat steeds klaar om uw keuze van verwarmingssysteem bij u te komen installeren of om uw oudere installatie te onderhouden.

Adobe Stock 188442444

Alle centrale stooktoestellen op gas met een vermogen groter dan 20 kilowatt moeten een tweejaarlijkse onderhoudsbeurt krijgen. Deze wettelijke verplichting geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Tijdens het onderhoud van de gasketel voert een erkend technicus van MDO Utilities metingen uit en controleert hij de uitstoot van verbrandingsgassen. Daarnaast wordt de ketel gereinigd en indien nodig wordt de brander opnieuw ingesteld. Door het onderhoud ben je verzekerd van een goede en efficiënte werking van uw verwarmingsinstallatie. Achteraf ontvangt u van ons een geldig reinigings- en verbrandingsattest.

Is je cv-installatie ouder dan vijf jaar? Dan ben je ook verplicht om een verwarmingsaudit te laten uitvoeren. Op deze tabel met de precieze regels kan je meer informatie hieromtrent terugvinden.