Adobe Stock 188442444
 
mdo-logo-mask
mdo-logo-mask

Verwarmingssystemen

MDO Utilities bestaat uit erkende en geregistreerde aannemers, die instaan voor de installatie, herstelling en onderhoud van uw centrale verwarming.

Wij specialiseren ons eveneens in HVAC-installaties (Heating, Ventilation & Air Conditioning) om het klimaat in private én publieke gebouwen te beheersen.

Verwarmingssystemen

Een verwarmingssysteem bestaat steeds uit drie elementen: een warmte-opwekker, een distributiesysteem en een warmteverdeler. De warmte wordt doorgaans opgewekt door gas, stookolie, elektriciteit en/of groene energie.

Ontdek meer
Flamcoproducten1

Gas

Een verwarming op gas (aardgas, butaan of propaan) biedt heel wat voordelen ten opzichte van stookolie of elektriciteit. Het is beter voor het milieuvriendelijk, relatief goedkoop en eenvoudig te onderhouden.

Ontdek meer
1126 1

Stookolie

Stookolie is beter gekend als mazout en wordt vaak gebruikt als brandstof voor een verwarmingssysteem. Een moderne stookolieketel en -brander kan mazout erg efficiënt omzetten in warmte.

Ontdek meer
Adobe Stock 168991976

Elektriciteit

Bij een elektrische verwarming wordt elektriciteit omgezet in warmte aan de hand van een installatie, bv. een elektrische radiator.

Ontdek meer
Adobe Stock 18178581

Groene Energie

Er zijn verschillende manieren om zelf groene energie op te wekken en te verbruiken. De meest gekende vorm van hernieuwbare energie voor particulieren is zonne-energie, maar ook geothermie (aardwarmte) en warmtepomp technologie kan dienst doen als een duurzame energiebron.

Ontdek meer
Groene energie altijd duurzaam

HVAC-installaties

HVAC-installaties worden in woningen en publieke ruimtes toegepast voor de beheersing van het klimaat in het gebouw.

HVAC is een afkorting van de Engelse woorden Heating, Ventilation & Air Conditioning.

Ontdek meer
Adobe Stock 134333561