Hoge vakmanschap bij het
installeren van uw airconditioning

Airconditioning is ideaal tijdens de warme dagen in de zomer en de koude dagen in de winter. Daarenboven zorgt de ingebouwde luchtfilter voor een optimale luchtkwaliteit zodat u gezond blijft. MDO Utilities is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van HVAC-installaties, die het comfort en leefklimaat van een woning of publieke ruimte regelen.

Wat doet een <span>airconditioningsysteem?</span>

Wat doet een airconditioningsysteem?

Een airconditioningsysteem regelt de luchttemperatuur, luchtvochtigheid en luchtstroom in een afgesloten ruimte. Dit wordt gedaan door het verwijderen van warme lucht uit de ruimte en deze te vervangen door koude lucht die door het systeem wordt gegenereerd.

Een typisch airconditioningsysteem bestaat uit vier onderdelen:

  • De verdamper: De verdamper bevindt zich binnen in de airconditioner en koelt de lucht die erdoorheen stroomt.
  • De compressor: De compressor pompt vervolgens het gekoelde koelmiddelgas naar de condensor, die zich buiten de airconditioner bevindt.
  • De condensor: Door de condensor wordt de warmte die is opgenomen door de verdamper afgegeven aan de buitenlucht. Dit wordt vervolgens weer door de expansieklep geleid.
  • De expansieklep: De expansieklep zet het koelmiddelgas om in gas en leidt het weer naar de verdamper om het proces te herhalen.
Waarom airconditioning?

Optimale luchtkwaliteit door airconditioning is belangrijk omdat het een directe invloed heeft op het welzijn van de mens. Een goede luchtkwaliteit kan helpen om allergieën en ademhalingsproblemen te verminderen, hoofdpijn te voorkomen en vermoeidheid te verminderen. Een airconditioningsysteem dat niet goed onderhouden wordt of niet op de juiste manier gebruikt wordt, kan juist leiden tot een slechte luchtkwaliteit. Hierdoor kunnen zich problemen voordoen als vervuilde lucht, vochtproblemen en verspreiding van bacteriën. Wij bij MDO Utilities helpen u met dit onderhoud zodat u gezond en veilig kunt leven.

<span>Onderhouden</span> van uw airconditioningsysteem is essentieel

Onderhouden van uw airconditioningsysteem is essentieel

Om een optimale luchtkwaliteit te waarborgen is het cruciaal om ervoor te zorgen dat uw airconditioningsysteem regelmatig wordt onderhouden en dat de luchtkwaliteit gecontroleerd wordt. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld filters regelmatig te vervangen, de luchtkanalen te reinigen en ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid op een gezond niveau blijft. Heeft u vragen over hoe wij uw airconditioningsysteem onderhouden? Neem dan contact met ons op.

<span>Moderne</span> airconditioningsystemen

Moderne airconditioningsystemen

Moderne airconditioners kunnen ook worden uitgerust met extra functies, zoals luchtfilters die allergenen en vervuiling uit de lucht verwijderen, programmeerbare thermostaten, luchtcirculatoren en zelfs WiFi-connectiviteit voor slimme bediening op afstand.